KTM SMR 450 -13

Valvojat: ESKIL, btseppo

Overlap
Viestit: 78
Liittynyt: Su Helmi 01, 2009 1:00 am

Re: KTM SMR 450 -13

Viesti Kirjoittaja Overlap » Pe Joulu 06, 2013 11:01 pm

Joo ehottomasti se kybbi,ompi hyvä. Maksaakohan se paljon ekstraa?
Se temmin oma raace-takaiskari pitäs olla aikas hyvä,
En usko että sitä kannattaa vaihdella/päivittää enää muuhun.

Avatar
ZaDi
Viestit: 930
Liittynyt: Ma Elo 29, 2005 12:00 am
Paikkakunta: -13 450 SMR

Re: KTM SMR 450 -13

Viesti Kirjoittaja ZaDi » To Helmi 13, 2014 10:51 pm

Päivitystä tasasen tappavan tahtiin!

Pyöränvaihto kuume meni ohi! HUH!

-13 smr on sinänsä välimalli katteiden puolesta, että kaikki muut paitsi maski ja etunumerokilpi ovat uudenmallisia. Johtuen että 13 sx-f:ään tuli uudenmallinen numerokilpi ja etulokari.

Luonnollisesti uuteen numerokilpeen sopivaa motolokaria ei kottaraisella ole. Ongelmahan on järisyttävä, sillä tarrasarjaa tilatessa tulee siis vääränmallinen numerokilven tarra. Perjaatteessa olis helppoa leikata numerokilpi oikeanmalliseksi, mutta se ei nyt tule tietenkään kysymykseen!

Viimeviikonloppuna tuli älli väsätä numerokilpi hiilikuidusta, sitäkun on tullut viimeaikoina käsiteltyä jonninverran. Hommahan lähti lestin tekemisestä, jonka materiaalina toimi polyuretaani levy.

Levy sahattiin pahvimallineen mukaan raakamittoihin, ja raspilla ja kulmamitalla haettiin muodot. Vaikka aika kärsivällinen olen, tuli muutama pieni heitto maskiin. Myöskin työtä vaikeutti ruiskukitin uupuminen, jolloin tasapaksun kerroksen levittäminen lastalla on erittäin hankalaa.

Kuva

Kuten kuvasta saattaa huomata, niin eihän toi vakio teippi tohon uuteen enää sovi :) Sisäinen muotoilija heräsi ja päätin tehdä maskista symmetrisen sekä vetää jarruletkun maskin takaa.

Kuva


Kitin päälle vedin pensselillä topcoatin, jolla sai helposti kerrosvahvuutta hiontaan. Tämän jälkeen hiontatallalla viimeistelyt.

Ruiskutus sininen kontorilliväri
-hionta
musta kontrolliväri-
-hionta
Harmaa kontrolliväli
-hionta/kevyt kiillotus.

Perjaatteessa olisi tarvinnut vetää pintaväri viimeiseksi väriksi jollon muottiinkin olisi tullut kiiltävä pinta, mutta tuo filleri ajoi saman asian. Muotin hioin vesissä 1500 paperilla ja Kiillotin tahnalla.

Kuva

Muotti on tarkoituksella paksu, sillä isompaa kappaletta oli mukavampi työstää/käsitellä. Maskista tulee paksuudeltaan vakiota vastaava, älkää siis antako kuvien hämätä :)

Avatar
TOIMINIMI
Viestit: 288
Liittynyt: Ti Loka 19, 2010 12:00 am
Paikkakunta: CACAOPIANO

Re: KTM SMR 450 -13

Viesti Kirjoittaja TOIMINIMI » Pe Helmi 14, 2014 11:47 pm

mahtavaa settiä ku joku jaksaa oikiasti tehdä kunnon muotit ymsyms. :wavey:
"olo vaan paranee, tää on viisasten juomaa" -P.NYGÅRD-

Vastaa Viestiin