BM tiedoite: Enduron SM-joukkuekisassa mukana yli 20...

Valvojat: B1200, John, Bomber#1, ESKIL, ZX-14R, Bomber Magazine, LEQ, btseppo

Avatar
ESKIL
Viestit: 1855
Liittynyt: To Heinä 29, 2004 12:00 am
Paikkakunta: 2x1000rr
Viesti:

BM tiedoite: Enduron SM-joukkuekisassa mukana yli 20...

Viesti Kirjoittaja ESKIL » Ti Syys 10, 2013 4:52 pm

Enduron SM-joukkuekisassa mukana yli 20 joukkuetta

Kuva
Kuvassa Roni Nikander.


Nurmijärven Moottorikerhon järjestämässä XII Perttulan pöräys SM-endurossa ajetaan lauantaina 14.9. kerhojoukkueiden Suomen mestaruudesta.
Mukaan on ilmoittautunut yli 20 joukkuetta.

- Useista kerhoista on ilmoitettu kaksi, jopa kolme eri joukkuetta. Esimerkiksi Tuusulan ja Riihimäen moottorikerhoilla on kolme joukkuetta ja Kangasalan, Jämsän, Hämeenlinnan ja Sipoon kerhoilla on kaksi joukkuetta. Halusimme kokeilla hyvin alhaista ilmoittautumismaksua, ja se näyttää toimivan hyvin, kilpailunjohtaja Marko Koskela kertoo.

Viime vuonna Moto-Seinäjoen mutkamäen yhteydessä ajetussa kerho-SM:ssä oli mukana 13 joukkuetta. Mestaruuden vei Nummelan Moottorikerho kuljettajinaan Nikanderin veljekset Roni ja Riku ja Markus Michelsson.

- Saa nähdä pystymmekö puolustamaan viimevuotista mestaruutta, kun tänä vuonna on enemmän joukkueita kisassa mukana. Minun ja Markus Michelssonin lisäksi vahvin lenkkimme on todennäköisimmin B2-luokassa ajava Joel Kuula, Roni Nikander arvioi.

Isoveli Riku Nikander ei ole tällä kaudella kilpaillut lainkaan. Roni Nikanderilla viikonloppu on sitäkin kiireisempi, sillä hän jatkaa suoraan maaliintulon jälkeen Helsinki-Vantaan lentokentälle ehtiäkseen sunnuntaina Saksan cross country -sarjan kilpailuun.

- Vedän kisat ja lennän illalla Saksaan. Myöhään menee, kun lento on vasta yhdentoista aikaan illalla perillä, ja kilpailupaikalle on sadan kilometrin ajomatka. Startti on onneksi sunnuntaina vasta kello 14, Saksan cc-sarjaan keskittyvä Nikander kertoo.

Kerhojen ei SML:n sääntöjen mukaan tarvitse ilmoittaa joukkueidensa kokoonpanoa etukäteen, vaan lopputuloksiin lasketaan kerhon kolmen parhaan kuljettajan tulos. Lähtölistojen perusteella ennakkosuosikit löytyvät kohtuullisen helposti, mutta kun kuljettajien mahdolliset keskeytykset eivät ole ratkaisevassa roolissa, säilyy mielenkiinto joukkuekisassa loppuun asti. Riihimäen joukoissa kahvaa vääntävät muun muassa MM-uransa lopettanut Marko Tarkkala, Jari Mattila, Mika Karma ja Mika Kaseva. Mäntsälän Moottorikerhon Miko Mellin, Toni Peltonen ja Kim Teikari olisivat varmaan liputtaneet lumispoorissa ajettavan Perttulan pöräyksen puolesta, mutta eivät vierasta myöskään perinteistä kesäistä suomienskaa. Tuusulan Moottorikerhon vahvin nyrkki on Eero Remes, Vantaan vastaiskua tarjoilevat Antti Hellsten, Kimmo Hurri ja Niki Ahola. Sipoota edustavat Lauri ja Valtteri Salonen. Jämsäläistä kivikko-osaamista tulevat näyttämään muun muassa Paavo Honkanen, Matias Savo ja Janne Suominen. Myös U20-luokassa ajavien tulokset lasketaan mukaan kerhokisaan.
Kauden toiseksi viimeisessä SM-endurossa on luvassa tavanomaisten pokaalien lisäksi tavarapalkinnot jokaiselle luokkavoittajalle.

- Voin luvata, että palkinnot ovat hyviä ja niistä on kiittäminen yhteistyökumppaneitamme Rengasmaailmaa, Rautia V. Leinoa ja Kärkikiinnike Oy:tä, Marko Koskela mainostaa.