BM tiedoite: KALLIO KEIKKAILEE ITALIAN MESTARUUSSARJASSA

Valvojat: B1200, ZX-14R, Bomber Magazine, LEQ, John, Bomber#1, ESKIL, btseppo

Avatar
ESKIL
Viestit: 1854
Liittynyt: To Heinä 29, 2004 12:00 am
Paikkakunta: 1000rr + 1000rr + 150fac.pilot
Viesti:

BM tiedoite: KALLIO KEIKKAILEE ITALIAN MESTARUUSSARJASSA

Viesti Kirjoittaja ESKIL » Pe Syys 20, 2013 1:56 pm

Kuva
Kuva: Marc VDS

Väliviikonloppua ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Moto2-luokan kilpailuista viettävää Mika Kalliota odottavat viikonloppuna uudet haasteet, kun Kallio debytoi Italian mestaruussarjan osakilpailussa Mugellossa BMW:n Superbiken puikoissa.

Ranskalaisen Team Theventin väreissä tapahtuva kisapesti on Kalliolle kuitenkin kertaluonteinen.

- Kisa liittyy MM-sarjaan paluuta suunnittelevan rengasvalmistaja Michelinin rengastesteihin, joita ajoin jo aiemmin tässä kuussa Ranskan Nogarossa. Mitään sen suurempaa tässä ei ole taustalla, kyseessä on vain yksi yksittäinen kisaviikonloppu ja Michelinin rengastestien seuraava etappi. Päätyöni säilyy edelleen Moto2-luokassa, Kallio taustoittaa.

Jatkoa yhteistyölle saattaa kuitenkin seurata vielä ensi vuonna, mikäli rengastestit sujuvat odotettuun malliin.

- Jatkosta keskustelemme Mugellon kisan jälkeen. Ainakin tähän mennessä testityö on ollut erittäin antoisaa ja todella mielenkiintoinen projekti omalta kannaltani. Myös Michelinin renkaat ovat yllättäneet minut positiivisesti, ne ovat toimineet todella hyvin ja tuntuneet jopa paremmilta kuin mitkään renkaat aikaisemmin.

Itse Mugellon kisaviikonlopusta Kallio lähtee hakemaan kärkipään sijoituksia, vaikka kokemukset Team Theventin BMW HP4-pyörästä rajoittuvatkin vain muutamaan testipäivään.

- Pyörä vaikuttaa hyvältä ja rata on minulle tuttu MM-sarjasta, joten miksikäs ei. Siitä lähdetään, että kärkiporukassa ajetaan. Ensimmäisissä testeissä Nogarossakin pystyin heti ajamaan alle rataennätyksen, joten itseluottamus ainakin on korkealla.


http://www.mikakallio.com
Kuva